Big Bo

PRESS


REVIEWS AND PRESS QUOTES


BRABANTS DAGBLAD OVER LIVE IN LIEMPDE, 25-06-2017

Door Ellie van Meurs


RECENSIE OP BLUESBREEKER.NL OVER HET OPTREDEN VAN BIG BO IN CAFE UT MIDDE TE BLERICK, 08-04-’17

Door Wil Wijnhoven

(…)En eerlijk is eerlijk, het kost me geen enkele moeite om te blijven bij prachtige uitvoeringen van ‘Pony Blues’’; ‘Crossroads’; ‘Mama Talk To Your Daughter’; ‘Fixin’ To Die’ of ‘Traveling Riverside Blues’ om zo maar een paar nummers uit dit optreden aan te stippen.
Ik ken maar heel weinig bluesartiesten in Nederland, maar ook daarbuiten, die op dit kwalitatieve hoge niveau, deze muziek met zoveel gevoel, intensiteit maar ook authenticiteit kan spelen. Bo Brocken staat bij mij toch wel hoog, zo niet bovenaan in het lijstje van vertolkers.
(…)

Lees het volledige verslag inclusief foto reportage hier: READ MORE


 

INTERVIEW MET BIG BO OVER ‘TROUBLE SOON BE OVER’ EN DE BLUES. HOOGEVEENSE COURANT, 03-03-’17

ONLINE VERSIE: READ MOREDE BLUESKRANT BESTEEDT AANDACHT AAN HET AFFLIGEM BLUES FESTIVAL DELFT

Mooi artikel in De Blueskrant!


 

INTERVIEW MET BIG BO IN DE BLUESKRANT, EDITIE #7, NOV. ’16

DOWNLOAD PDF files here: DOWNLOAD


 

 

DOWNLOAD PDF files here: DOWNLOAD


 

RECENSIE TRAVELING RIVERSIDE- CD

#100 BACK TO THE ROOTS – MAGAZINE VOOR BLUES EN AANVERWANTEN, sept. ’16, door Mieke Geukens

bttr100


 

RECENSIE TRAVELING RIVERSIDE – CD TIP, TRACK – STICHTING RHYTHM AND BLUES BREDA, DOOR JOOST FESTEN, 05-07-2016

Track recensie


 

RECENSIE: TRAVELING RIVERSIDE – CD VAN DE WEEK, BLUESPOTTING, WEEK 1 – 7 FEBR 2016

“(…) nog eerst een prachtig album gemaakt met Traveling Riverside. Een kristalheldere productie, met goed gekozen klassiekers en ook een paar wat minder bekende liedjes van grote bluesmannen als Charly Patton, Robert Johnson, Skip James en Muddy Waters (…)”

READ MORE

 

RECENSIE OP BARNOWLBLUES OVER DE CD: BIG BO – TRAVELING RIVERSIDE

“De uit ‘s-Hertogenbosch afkomstige Bo Brocken heeft toegelegd op de akoestische bluesstijl van de dertiger tot vijftiger jaren. Als Big Bo speelt hij eigen nummers in deze stijl en vertolkt hij bluesklassiekers van grote namen als Charley Patton, Skip James, Muddy Waters en Robert Johnson om er maar een paar te noemen”

READ MORE

 

RECENSIE ROOTSTIME.BE OVER DE CD: BIG BO – TRAVELING RIVERSIDE, 11-06-2016

BIG BO - Shop

“Traveling Riverside” is een uitstekend blues album met verschillende Blues stijlen (van de noordelijke Chicago Blues tot diep in de Delta, van de Slave Hollers tot Gospel en Spiritual en van opwekkende Georgia Ragtime en Piedmont style tot swingende New Orleans Hokum), waarbij de Delta Blues wat meer primeert. Buiten deze technische diversiteit is het ook, dank zij Big Bo, een geslaagd eerbetoon aan de oude blues helden, wiens namen telkens weer terug keren en hier de aandacht krijgen, die ze (blijven) verdienen.

READ MORE

 

RECENSIE HET GEHEIM VAN DOCKERY FARMS DOOR NANNY KAJUITER OP BLUESWERELD.COM, 03-03-2016

HET GEHEIM VAN DOCKERY FARMS

Bluesverhaal van verteller Marc Stakenburg met muzikale begeleiding van zanger/gitarist Big Bo.

Locatie: Buiksloterkerk – Buiksloterkerkpad 10, Amsterdam – 3 maart 2016.

Bezoekers circa 100

Het kleine kerkje in Amsterdam-Noord is uitermate geschikt voor deze bijzondere gelegenheid. Big Bo (Bo Brocken) en Vera van Faassen hebben het podium prachtig ingericht met katoentakken en brandende kaarsen.

Het verhaal draait om de min of meer anonieme blues held Henry Sloan, die na wat omzwervingen rondhangt op het moerassige gebied van Bill Dockery. Sloan vroeg of hij bij Dockery mocht werken dat al snel uitmondde in een verzamelplaats waar blues muzikanten na hun zware arbeid zich konden uitleven in hun grote passie, het spelen en zingen van blues. Met authentieke filmbeelden op de achtergrond sluit Big Bo aan met het fraai gespeelde ‘Stranger Blues’. De circa honderd bezoekers zijn muisstil en die stilte blijft gedurende de hele voorstelling.

Marc vertelt over de ontberingen tijdens de slavernij en het harde werken op de katoenplantages. De filmbeelden illustreren het verhaal. Slaven op de plantages, de blanke ‘Big Boss’ gewapend met een soort windbuks op de voorgrond. Terwijl Big Bo ‘Grinnin’ In Your Face’ zingt, is het alsof je de conversatie kunt horen. W.C. Handy wordt genoemd vanwege het feit dat hij noten kon lezen en bekendheid verwierf met zijn country-achtige ragtime hetgeen doorgaans op de piano werd gespeeld. Als grondleggers voor Britse popgroepen waaronder The Rolling Stones worden Charley Patton, Robert Johnson en Son House genoemd die allen op Dockery Farms werkten.

We zijn beland bij de Amerikaanse burgeroorlog en niemand weet waar Sloan is gebleven. Sommigen menen hem ergens te hebben gezien, maar het blijft onduidelijk. Marc vertelt het voor blues kenners bekende verhaal over de vergiftiging van Robert Johnson, die kort daarvoor zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht. Big Bo haakt hier op in met twee klassiekers van Robert Johnson ‘ Come on in my Kitchen’ en ‘Me And The Devil’. Uiteindelijk beland Stakenburg bij Howlin’ Wolf, Muddy Waters en vele anderen die naar de noordelijke staten vertrokken in de hoop op werk en fatsoenlijke huisvesting. Ze bleven de Delta blues trouw maar met de opkomst van elektrische gitaren werd langzaam maar zeker overgegaan naar de nog steeds actuele Chicago blues. Met Muddy’s overbekende ‘Got My Mojo Workin’’ sluiten de heren het geheim van Dockery Farms af.

Na een korte pauze gaat Big Bo door en ook hij blijkt een prima verteller te zijn. Nog steeds lopen de filmbeelden synchroon bij de vertolking van Bo’s unieke Delta blues. Tegen het eind van de voorstelling vertelt Bo hoe hij op elfjarige leeftijd met de blues in aanraking is gekomen. Hij werd geraakt door een song van John Lee Hooker waarop hij besloot blues te gaan spelen. Een beslissing waarvoor we hem zeer dankbaar zijn.

Nanny Kajuiter


 

STUKJE OVER BIG BO IN DE WIJKKRANT DEN BOSCH, 19-02-2016

Wijkkrant BB


 

INTERVIEW IN HET BRABANTS DAGBLAD. 18-02-2016

Krant BB


 

CD-RECENSIE “TRAVELING RIVERSIDE” IN 8WEEKLY DOOR JOOST FESTEN, 06-03-2016

Ga op tijdreis


 

THE BLUES ALONE! – RECENSIE: BIG BO – 15 JAAR BLUES AAN ZEE – MONSTER – 20-02-2016

De solist “Big Bo” Brocken uit Den Bosch mocht als eerste plaats nemen onder de kroonluchter.
Big Bo @ 15 jr Blues aan ZeeNoodgedwongen (er waren wat geluidsproblemen) begon hij met het vertellen van verhalen over zijn reis naar de Mississippi Delta en Memphis waar hij onlangs verbleef als deelnemer aan de International Blues Challenge. Met vooral songs van zijn laatste album ‘Traveling Riverside’ (2015) wist hij het publiek op te warmen met authentieke blues die z’n oorprong heeft in het begin van de vorige eeuw. Zoals de lowdown blues van de onvolprezen ‘akoestische’ Robert Johnson en de ‘electrische’ impulsen door Muddy Waters. Maar ook (juist) minder bekend werk van rondreizende anonieme bluesmeesters tussen de jaren ’20 en ’50.

READ MORE

 

BUURTKIEP NIEUWS: BIG BO IN HALVE FINALE MEMPHIS USA, 13-02-2016

READ MORE

 

RECENSIE BIG BO – CD: “TRAVELING RIVERSIDE” IN BLUESZINE, 03-02-2016

Big Bo – Traveling Riverside


 

BLUES IN WIJK – THEATER CALYPSO – BIG BO – SUMMARY, 09-01-2016

Een compleet overzicht van de avond in Theater Calypso.

READ MORE

 

 

BLUES IN WIJK – THEATER CALYPSO – BIG BO – RECENSIE DITISWIJK.NL, 09-01-2016

“Gelijk met de blues-aftrap in dit nieuwe jaar heeft Blues in Wijk het wederom voor elkaar gekregen om een absolute topper naar het Calypsotheater te halen. Deze keer niemand minder als de Dutch Blues Challengewinnaar, Big Bo. Deze bluesartiest pur sang gaat helemaal terug naar de roots van de blues en begeleid zichzelf met gitaar en percussie. Het niveau van Big Bo is zo hoog dat de volle zaal in het Calypso ademloos zit te luisteren en na zijn optreden van een klein uur werd getrakteerd op een enorm applaus.”

READ MORE

 

BLUES IN WIJK – THEATER CALYPSO – BIG BO – RECENSIE BLUESMAGAZINE, 09-01-2016

Blues In Wijk trapt 2016 af met Big Bo en film Life Of Riley


 

BLUES IN WIJK – THEATER CALYPSO – WIJK bij DUURSTEDE – BIG BO and film THE LIFE OF RILEY B KING, 09-01-2016

“Dat maken we niet vaak meer mee in bluesland, een muisstille zaal!! Zaterdagavond lukte het Big Bo. Ademloos hingen we aan zijn lippen. Blues uit de oude doos in een prachtige verpakking. Veel sukses in Memphis Bo en bedankt voor de mooie avond.”

(from Facebook page Blues in Wijk)


 

BLUESMAGAZINE – recensie door Paul Scholman – cd: BIG BO – TRAVELING RIVERSIDE, 09-01-2016

Een geweldige recensie op Bluesmagazine.nl van mijn nieuwe solo cd: Traveling Riverside.

Recensie: Big Bo – Traveling Riverside


 

BRABANTS DAGBLAD, 05 jan, 2016

Groot interview in het Brabants Dagblad met Big Bo over zijn leven als bluesman en de reis naar Memphis op 26 jan 2016.

BD-05-01-16


 

BRABANTS DAGBLAD, 26 dec, 2015

Review over de cd presentatie en Memphis benefiet in P79 met Big Bo, The Mercymen en Voodoo Machine:

READ MORE

 

DE GELDERLANDER, 09-12-2015

Een artikel in de Gelderlander over de bouwer van Big Bo’s cigar box guitars Jan Derksen:

READ MORE

 

 

BRABANTS DAGBLAD OVER BIG BO NA HET WINNEN VAN DE DUTCH BLUES CHALLENGE, 10-10-2015

BD 10-10-15


 

 

BIG BO AND GUY FORSYTH – CAFE DE GOUDEN LEEUW – DONGEN door Bluespromotion Dongen, 10-05-2015

“[…]Veel mensen van heinde en verre hadden hun tickets hiervoor al veilig gesteld, en de zaal begon om 16.30 vol te lopen om onze nationale blues trots Big Bo aan het werk te zien alvast. Drie kwartier hield hij het publiek aangenaam en boeiend bezig , met blues uit 40 en 50er jaren van vergeten helden als Robert Johnson en Skip James. Zich begeleidend met diverse gitaren en een dieptrom, bovendien heeft hij een krachtige stem , en onderhoudende teksten om de nummers aan te kondigen.”


JOOST’S MUZIEK WORDPRESS BLOG over The Mercymen in P79 tijdens Bosch Blues, 15-03-2015

“[…]De stem van Bo Brocken is stevig en prima geschikt voor de stevige blues die hij speelt. Zijn gitaarspel is trefzeker en zeer geroutineerd. Als hij even het verschil laat horen tussen de benadering van Robert Johnson (‘Ragtime in Georgia’) en die van Blind Willie McTell (‘Anybody Home But Me’) laat hij in een oogwenk zien en horen wat hij als techniek in de vingers heeft. Dat zullen weinigen hem zomaar nadoen […] Big Bo (zoals Bo Brocken zich als artiest noemt) speelt afwisselend dobro, akoestische gitaar en rudimentaire gitaar van een sigarendoosje met drie snaren (de geavanceerde versie van de Diddley Bow (want die had maar één snaar)) zoals ook Bo Diddley die speelde. Ondertussen speelt hij een drumstel en nog wat percussie instrumenten. Zijn belangrijkste instrument is evenwel zijn krachtige stem gecombineerd met zijn enorme passie!”

READ MORE

 

PZC, 20-12-2010

PZC over Kwadendamme Indoor Festival met Big Bo:

“Op het podium in de foyer zorgde Big Bo ervoor dat bezoekers zich ook tijdens de wisselingen geen moment hoefden te vervelen. Big Bo speelde dit jaar ook al zijn ruwe en krachtige Deltablues met eigen nummers en interpretaties van echte klassiekers.”

READ MORE

 

Verslag: The Mercymen, Vreedenblues – 5 november 2011

Verslag + Foto’s Dutch Blues Challenge dag – 23 september 2012 – Hotel de Rustende Jager – Nieuw Vennep

P-79 * Den Bosch is een bluespodium rijker

Dutch Blues Challenge 2015 – Nieuw Vennep

Verslag: Dutch Blues Challenge 2015 – De Rustende Jager, Nieuw-Vennep 4 Oktober 2015

 

BIG BO - General information - short biography

BIG BO

Dutch bluesman Bo Brocken (stage name: Big Bo) plays his Blues from the heart and soul. He has been around for quite a while now, touring Europe and the world for almost 30 years, playing his traditional style Blues. Performing as a one-man-band, using a full foot-operated drum set, acoustic and electric guitars, resonator guitars and Cigar Box Guitars, he plays traditional blues in Delta, Piedmont, Misissippi Hills and Ragtime style. (Photo: Jos de Jong)

Read More »
Stay up to date!