Big Bo

From the blog

BEST DUTCH BLUES CD 2015 award voor “Traveling Riverside”

Wat een geweldig nieuws kreeg ik gisteren. Mijn kersverse cd “Traveling Riverside” was al genomineerd door de Dutch Blues Foundation en een vakjury bestaande uit recensenten en radiomakers, gisteren werd bekend dat ook het publiek massaal op mijn cd heeft gestemd. De cd wint de DUTCH BLUES AWARD voor BEST DUTCH BLUES CD 2015 en gaat dan ook dit jaar mee naar Memphis voor de wereldwijde prijs in de categorie BEST SELF PRODUCED CD 2015.

Wat een fijne waardering en een ontzettend mooie schouderklop. Dank aan iedereen die op mijn cd heeft gestemd en mij al die jaren heeft gesteund. Zonder jullie (mijn fijne publiek) was dit niet mogelijk geweest. Ik ben met recht trots om te kunnen zeggen dat er zoveel mensen om me heen bestaan die mij en mijn muziek een warm hart toedragen. Dat geeft moed en de kracht om verder te gaan. Jullie zijn geweldig.
Niet in de laatste plaats gaat oneindig veel dank uit naar mijn grote steun en toeverlaat, manager en lieve partner Vera van Faassen, zonder wie ik niet geweten zou hebben hoe ik ooit zover zou kunnen komen. Samen hebben we de afgelopen 3 jaar keihard gewerkt aan de muziek en alles wat daarmee samenhangt. Het is goed om te zien dat dit zich nu vertaald heeft in de enorme waardering die mij (ons) de laatste maanden ten deel vielen. Ook voor jou, Vera is dit dan ook een klinkende overwinning en een prachtige kroon op al het werk dat je hebt gedaan. Jij verdient dit voor de volle 100%.
Vorig jaar speelde ik precies (op serieus niveau) 30 jaar Blues. Ik heb geprobeerd om altijd bij mezelf te blijven, trouw te blijven aan mijn stijl en grote passie. Ik kan nu zeggen dat dat is gelukt. Wedstrijden zijn er niet om te winnen in de muziek, dat blijft haast onmogelijk. Ik zie het dan ook niet als het winnen van een andere artiest, maar als een waardering op persoonlijk niveau, een flinke steun in de rug en een kroontje op al het harde werk. Dit voelt als een warm bad en iedereen om mij heen heeft daar (op welke manier dan ook) zijn steentje aan bijgedragen.
Het winnen van de Dutch Blues Challenge, daarna het succes in Memphis en de optredens in Mississippi USA, de enorme reeks prachtige shows die ik de laatste maanden heb mogen doen, het was het allemaal meer dan waard. En daar komt nu nog de CD Award bij.
Speciale dank gaat natuurlijk ook uit naar Ruurd van der Vegt (Skinny Dog) voor zijn mondharmonica partijen die deze CD zo mooi sieren, het prachtige hoesontwerp van Kristof Devos, de wijze raad van mijn vrienden en natuurlijk mijn familie. Dank ook aan alle mensen van de Dutch Blues Foundation, de organisatie die de Blues in Nederland in leven maar vooral ook in ere houdt.
Wij trekken hier een bescheiden flesje open.
Keeping the Blues alive, warme groet van Bo en een kus van Vera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay up to date!
BIG BO - General information - short biography

BIG BO

Dutch bluesman Bo Brocken (stage name: Big Bo) plays his Blues from the heart and soul. He has been around for quite a while now, touring Europe and the world for almost 30 years, playing his traditional style Blues. Performing as a one-man-band, using a full foot-operated drum set, acoustic and electric guitars, resonator guitars, Cigar Box Guitars and harmonica, he plays traditional blues in Delta, Piedmont, Misissippi Hills and Ragtime style. (Photo: Jos de Jong) Solo: 1987-now: Big Bo: vocals, guitars, harmonica, foot-drums Bands: 1990-1999: Big Bo and Mr. Bas 1998-2008: Slow Blow Fuse 1999-2010: The Mercymen 2000-2002: Bo and Boiré 2016- now: Big Bo and his Voodoo Machine

Read More »