Big Bo

HET GEHEIM VAN DOCKERY FARMS

BIG BO - Het Geheim Van Dockery Farms

Muzikale vertelvoorstelling met Marc Stakenburg en Big Bo

Een theatervoorstelling in 2015-2016

Op zaterdag is het feest. Na een week van hard werken op de katoenplantage mag er muziek worden gemaakt. Werkers worden muzikant, katoenplukkers worden dansers. Gitaarspelen leren ze van elkaar, met ongekend resultaat. Dockery Farms is de plek waar de blues wordt geboren.

Charlie Patton, Robert Johnson en Son House werkten allemaal op Dockery en werden later wereldberoemd als grondleggers van de originele Mississippi Deltablues, inspirators voor mensen als Eric Clapton, Keith Richards en Harry Muskee. Maar één man is het mysterie in het verhaal; Henry Sloan. Nooit werd hij op plaat gezet, hij verdween spoorloos en zou de echte aartsvader kunnen zijn van wat decennia later popmuziek ging heten.
In de voorstelling Henry Sloan, het geheim van Dockery Farms schetsen gitarist Bo Brocken en verteller Marc Stakenburg het leven en de muziek op Dockery. Het is een oase, want buiten de plantage beheersen armoede, segregatie en lynchpartijen het leven van de nazaten van de slaven.

Over de makers:
‘Big Bo’ Brocken is al tientallen jaren een gekend talent op heel wat podia waar bluesmuziek wordt gespeeld. Als weinig anderen beheerst hij de technieken van de originele Deltablues. Daarnaast is hij een doorleefd zanger en groot liefhebber en kenner van het genre.

Marc Stakenburg is oud radiopresentator van oa Het theater van het sentiment en Leidsekade Live. In 2014 verscheen zijn boek De big bang van de popmuziek, over de geschiedenis van de Amerikaanse muziek. Hij geeft lezingen over het onderwerp en is meerdere keren per jaar in het gebied als reisbegeleider.

Henry Sloan, Het Geheim Van Dockery Farms is een muzikale vertelvoorstelling van ongeveer een uur. Na een pauze kan nog een muzikale toegift worden gegeven, of is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Voor deze show zijn geen boekingen meer mogelijk.

Marc en Bo

Stay up to date!
BIG BO - General information - short biography

BIG BO

Dutch bluesman Bo Brocken (stage name: Big Bo) plays his Blues from the heart and soul. He has been around for quite a while now, touring Europe and the world for almost 30 years, playing his traditional style Blues. Performing as a one-man-band, using a full foot-operated drum set, acoustic and electric guitars, resonator guitars, Cigar Box Guitars and harmonica, he plays traditional blues in Delta, Piedmont, Misissippi Hills and Ragtime style. (Photo: Jos de Jong) Solo: 1987-now: Big Bo: vocals, guitars, harmonica, foot-drums Bands: 1990-1999: Big Bo and Mr. Bas 1998-2008: Slow Blow Fuse 1999-2010: The Mercymen 2000-2002: Bo and Boiré 2016- now: Big Bo and his Voodoo Machine

Read More »