Big Bo

WIE IS ROBERT JOHNSON, NIET?

Wie is Robert Johnson, niet?

BIG BO en MARC STAKENBURG – WIE IS ROBERT JOHNSON, NIET?

Duivelse verhalen rond een blueslegende.

Een avondvullende muzikale theatervertelling.

Over geen enkele muzikant doen zoveel fantastische verhalen de ronde als over blues muzikant Robert Johnson. Dat hij zijn ziel aan de duivel zou hebben verkocht om beter gitaar te kunnen spelen is daarvan de bekendste. Maar er zijn er nog zoveel meer.

Waarom spreekt de man, die slechts 29 nummers opnam, een kleine eeuw na zijn dood nog altijd zo tot de verbeelding? Waarom had hij drie graven? Werd hij vergiftigd, neergeschoten of overleed hij aan een geslachtsziekte, en vanwaar de jarenlange verbeten jacht op ‘een derde foto’ van de muzikant?

Bob Dylan noemt hem ‘een van de meest inventieve geniën ooit’, voor anderen is hij vooral een van de meest geslaagde marketinghypes ooit. Feit is dat veel van zijn nummers gelden als klassiekers; Sweet Home Chicago, Love in Vain, Hellhound on My Trail, Me and the Devil en Cross Road Blues.

In ‘Wie is Robert Johnson, niet?’ onderzoeken Delta bluesgitarist “Big Bo” Brocken en verteller Marc Stakenburg op luchtige wijze alle verhalen en fabels rond Robert Johnson. Bo brengt de muziek van de legende op een authentieke manier tot leven.

Feiten en fictie lopen hevig door elkaar, wat blijft is de verbeelding. Johnsons verhaal speelt in op de fantasie en ja, ER IS een derde foto. Of toch niet?

Over de makers;

Marc Stakenburg en Bo Brocken zijn beiden geen onbekenden in het Nederlandse muzikale landschap. Eerder speelden ze twee succesvolle theatertournees; ‘Het Geheim van Dockery Farms’ en ‘Trouble Soon Be Over’. De laatste met Frederique Spigt.

Marc is voornamelijk bekend vanwege zijn werk als radiopresentator voor de KRO en 40UP Radio en zijn lezingen over muziekgeschiedenis. Hij is auteur van twee boeken; ‘MusicTrails USA’ en ‘De Big Bang van de Popmuziek.’

Bo speelt al meer dan 30 jaar akoestische blues. Onder de artiestennaam Big Bo is hij een ware specialist op het gebied van de vooroorlogse bluesstijlen. In soloshows neemt hij je mee op een muzikale reis langs de plekken waar de blues ontstond. Hij won meerdere awards voor zijn werk als bluesartiest.

 

BOEKINGEN EN CONTACT:   CONTACT FORM


LIVE DATES:

27 oktober 2022 – TRY OUT – Cultuurherberg de Pol – Diepenheim (NL)

24 februari 2023 – Bluesfestival Delft – Rietveld Theater
25 februari 2023 – ‘t Keerpunt – Spijkerboor (NL)
15 april 2023 – Hofsteenge – Grolloo (NL)
27 mei 2023 – Het Rozenknopje – Eindhoven
16 september 2023 – Podium onder de Toren – Grootschermer
23 november – Fulco Theater – Ijsselstein
2 februari – De Nieuwe KHL – Amsterdam
14 april 2024 – Theater De Liefde – Haarlem
24 mei 2024 – Blues in Wijk – Calypso Theater – Wijk bij Duurstede

 

Marc Stakenburg en Bo Brocken - Wie is Robert Johnson, niet?

Wie is Robert Johnson, niet?

Robert Johnson

 

Stay up to date!
BIG BO - General information - short biography

BIG BO

Dutch bluesman Bo Brocken (stage name: Big Bo) plays his Blues from the heart and soul. He has been around for quite a while now, touring Europe and the world for almost 30 years, playing his traditional style Blues. Performing as a one-man-band, using a full foot-operated drum set, acoustic and electric guitars, resonator guitars, Cigar Box Guitars and harmonica, he plays traditional blues in Delta, Piedmont, Misissippi Hills and Ragtime style. (Photo: Jos de Jong) Solo: 1987-now: Big Bo: vocals, guitars, harmonica, foot-drums Bands: 1990-1999: Big Bo and Mr. Bas 1998-2008: Slow Blow Fuse 1999-2010: The Mercymen 2000-2002: Bo and Boiré 2016- now: Big Bo and his Voodoo Machine

Read More »