Big Bo

From the blog

NEW ALBUM: PREACHING THE BLUES

NEW ALBUM: PREACHING THE BLUES

NEW ALBUM: PREACHING THE BLUES

BIG BO – Nieuw album en theater voorstelling

Op vrijdag 16 februari zal Big Bo zijn nieuwe album “Preaching The Blues” presenteren in het Rietveld Theater (aanvang 20:00 u), tijdens de opening van het Affligem Blues Festival Delft.

Op de nieuwe CD van Big Bo (Bo Brocken) staan 12 authentieke blues nummers die zijn opgenomen met slechts één microfoon, een BBC Marconi AXB uit ±1937. De opnamen zijn dus live in mono ingespeeld in één middag, precies op de manier zoals dat werd gedaan in de jaren ’20 en ’30. Met deze CD waan je je terug in de tijd van de katoenpluk in de Mississippi Delta rondom de plantages als Dockery Farms en Stovall Plantation. Verwacht geen supersonische geluidskwaliteit met het beluisteren van deze plaat; er werd zelfs nog wat gekraak van een 78 toeren bakelieten LP toegevoegd om het belevingseffect te vergroten.

Big Bo klinkt verrassend authentiek op zijn nieuwe album. Naast werk van onder meer Robert Johnson (Preaching Blues) en Back Water Blues (Bessie Smith) krijgen bijna vergeten en verdwenen nummers als Mississippi Boweavil Blues van Charley Patton en Going Over The Hill van Mississippi Fred McDowell uitstekende bewerkingen die zeer dicht bij het origineel staan.

De CD werd opgenomen in Uncle Larson’s Studio te Den Haag door Marco van der Hoeven en Peter van Amstel, beiden verzamelaars van oude microfoons en vintage studio apparatuur.

Naast een aantal demo’s bracht Big Bo inmiddels 6 officiële releases op de markt.

Theatershow

De 12 nummers van het nieuwe album zullen ook allemaal te horen zijn in de nieuwe muzikale vertel-voorstelling “Preaching The Blues”. Big Bo vertelt hierin het verhaal over het ontstaan van de Blues, gelardeerd met de muziek die rond de vorige eeuwwisseling ook wel Blues werd genoemd. We volgen daarin een jongeman die na zijn ontvoering uit West Afrika wordt verkocht als slaaf in New Orleans, om vervolgens een ontzagwekkende reis te maken door de Delta en langs de Mississippi River.

In een indrukwekkend decor met originele beelden wordt de bezoeker meegenomen naar de tijd van de katoenpluk door zwarte slaven in het zuiden van de USA en beleeft men de muziek. Met de passie en hartstocht die de Blues zo kenmerkt maar vooral wat het betekende om in een tijd van onderdrukking en ontbering te moeten leven. Hoe de muziek zich ontwikkelde. Hoe het was om langs de Mississippi rivier te reizen, te werken en te overleven. Centraal staat welke rol de muziek hierin heeft gespeeld; Blues werd de nieuwe stroming die begin vorige eeuw ontstond in de Delta.

CD PRESENTATIE EN PREMIERE:

 Vrijdag 16 februari 2018

Aanvang 20:00 u.

Rietveld Theater – Delft

KOM OP TIJD WANT VOL = VOL

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay up to date!
BIG BO - General information - short biography

BIG BO

Dutch bluesman Bo Brocken (stage name: Big Bo) plays his Blues from the heart and soul. He has been around for quite a while now, touring Europe and the world for almost 30 years, playing his traditional style Blues. Performing as a one-man-band, using a full foot-operated drum set, acoustic and electric guitars, resonator guitars, Cigar Box Guitars and harmonica, he plays traditional blues in Delta, Piedmont, Misissippi Hills and Ragtime style. (Photo: Jos de Jong) Solo: 1987-now: Big Bo: vocals, guitars, harmonica, foot-drums Bands: 1990-1999: Big Bo and Mr. Bas 1998-2008: Slow Blow Fuse 1999-2010: The Mercymen 2000-2002: Bo and Boiré 2016- now: Big Bo and his Voodoo Machine

Read More »