Big Bo

From the blog

trouble soon be over

TROUBLE SOON BE OVER – blog

tsbo-advertentie

BIG BO – Trouble Soon Be Over – Theatertour 2017

Volg deze blog voor verhalen, anekdotes en tour avonturen. Maar ook voor de verhalen die de kleedkamer eigenlijk niet mochten verlaten. Kortom; een kijkje achter de schermen bij Trouble Soon Be Over met Marc Stakenburg, Bo Brocken en Frédérique Spigt.

BIG BO – Trouble Soon Be Over – Theatertour 2017


31 okt 2016: Voorbereidingen Trouble Soon Be Over


Inmiddels zijn de repetities gestart. Daarnaast zijn we de laatste maanden  ontzettend druk geweest met de boekingen en promotie voor dit reizende blues theater. Wat een berg werk hebben we verzet! We hebben nu echt de overtuiging dat we iets moois kunnen gaan presenteren; het verhaal over het ontstaan van de Blues! In 17 theaters, in een tijdsbestek van 3 maanden zullen we de hele reis maken, van 1800  tot 1950, de complete tocht vanuit Afrika, vanaf de slavenmarkt in Natchez, tot aan Chicago en het ontstaan van de Rock ‘n Roll. Het wordt een fascinerend theaterstuk.

We hebben er alle drie ongelofelijk veel zin in en we hopen dat jullie er net zoveel van gaan genieten als wij zelf.

Met dank aan:

Vera van Faassen voor haar tomeloze energie en inzet, en geloof in het project.

Dutch Blues Foundation voor haar medewerking en ondersteuning.

Agents After All voor boekingen en ondersteuning.


05 dec. 2016: Promotiemateriaal, affiches en flyers


Het komt nu wel erg dichtbij allemaal. Vandaag is het promotie materiaal afgeleverd. We gaan er vol voor, en dat betekent, flyeren en posters versturen en plakken. We gaan proberen om alle zalen vol te krijgen voor de voorstelling TROUBLE SOON BE OVER! De kaartverkoop gaat erg goed (sommige zalen zijn inmiddels uitverkocht of verkopen de laatste kaarten) maar toch, we gaan ervoor! Want we hopen dat jullie allemaal enorm gaan genieten van deze prachtige voorstelling.

Info en tourschema: READ MORE

img_4229


16 dec. 2016: Repetities in volle gang


Inmiddels zijn de repetities voor de voorstelling in volle gang.

Muzikale repetities van Bo en Fre, en de algehele doorloop worden voornamelijk gehouden bij de jongens van Studio Cube op hun mooie locatie. We gaan er vol voor en het wordt mooi!

Langzaam groeit de voorstelling en ook al ziet dat er in onderstaande foto nog wat rommelig uit; we creëren orde in de chaos!


18 jan. 2017: We zijn begonnen!


Jawel, de eerste drie optredens met TROUBLE SOON BE OVER zitten erop. En wat ontzettend leuk dat alle drie de shows voor uitverkochte zalen werden gespeeld.

De allereerste show vond plaats in Walhalla Rotterdam, zo’n beetje de thuishaven van Frédérique. Dit was een try-out dus ook wel behoorlijk spannend aangezien het de eerste keer is dat je met zo’n heel circus voor publiek optreedt. We hadden de zaal van tevoren al twee dagen afgehuurd om de definitieve setting van de show een aantal maal door te kunnen nemen. Niet alleen voor ons, de spelers fijn, maar vooral ook voor de licht- en geluidstechnici een absolute must om alles op orde te krijgen. En dan de dag erna is het showtime. De reacties van het publiek waren overweldigend en hartverwarmend. De zaal sidderde en beefde en ging lekker uit haar dak toen we aan het einde van de show voluit de elektrische Chicago Blues speelden.

Twee dagen later was het uitverkochte Theater Diekhuus in Middelharnis aan de beurt. Ook in deze intieme zaal werden we liefdevol ontvangen door de organisatie. De reacties uit de zaal waren fijn en we konden nog lang nakletsen in de gezellige kantine van het theater. Middelharnis sure had the Blues that night! Zeer geslaagd!

De volgende dag was het vroeg op voor de show in Tilburg. De techniek is vaak al rond 12:00 u aanwezig en Vera en Ik hebben de bus vol spullen (decor en instrumenten). Vaak is het parkeren lastig in de grote steden en het uitladen, opbouwen en soundchecken kost erg veel tijd. In het uitverkochte Theaters Tilburg (de gezellige kleine zaal) speelden we onze show voor 150 bluesliefhebbers. Ook deze avond was memorabel!

Het is fijn om te merken dat alles klopt, dat het samenvalt en dat je ziet dat de moeite die we erin gestoken hebben wordt beloond. Het licht is schitterend (Joan van Loon), de projecties en decors betoverend (Vera van Faassen), het geluid briljant (Onno de Visser). Het verhaal en de muziek grijpen mooi in elkaar. We zijn er trots op en we hopen jullie dan ook te zien bij één van onze voorstellingen.

Op naar de volgende reeks!

 


24 jan. ’17:  MARC STAKENBURG EN BIG BO TE GAST BIJ KUNSTSTOF, NPO Radio 1


Met presentator: Freek van de Linden.

We spraken vanavond met programmamaker Freek van de Linden over het ontstaan de blues en natuurlijk over de voorstelling TROUBLE SOON BE OVER. Bo speelde 3 nummers live in de uitzending.

 

 


05-03-’17: NOG VIJF SHOWS TE GAAN…


Uitverkochte zalen, lovende reacties en recensies. Met groot succes trekt de karavaan van TROUBLE SOON BE OVER door het land. We hebben een enorm plezier in het maken van deze voorstelling en we genieten van alle reacties en de emoties op de gezichten van de bezoekers.

Nog vijf shows te gaan. In de Hoogeveense Courant een stuk over de voorstelling in Theater De Tamboer. Big Bo sprak met Willem Bessels over TROUBLE SOON BE OVER en de Blues. Met de actiecode ‘brocken’ kun je cd’s, een boek en gesigneerd affiche winnen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Stay up to date!
BIG BO - General information - short biography

BIG BO

Dutch bluesman Bo Brocken (stage name: Big Bo) plays his Blues from the heart and soul. He has been around for quite a while now, touring Europe and the world for almost 30 years, playing his traditional style Blues. Performing as a one-man-band, using a full foot-operated drum set, acoustic and electric guitars, resonator guitars, Cigar Box Guitars and harmonica, he plays traditional blues in Delta, Piedmont, Misissippi Hills and Ragtime style. (Photo: Jos de Jong) Solo: 1987-now: Big Bo: vocals, guitars, harmonica, foot-drums Bands: 1990-1999: Big Bo and Mr. Bas 1998-2008: Slow Blow Fuse 1999-2010: The Mercymen 2000-2002: Bo and Boiré 2016- now: Big Bo and his Voodoo Machine

Read More »